söndag 14 februari 2010

Tapetsering del1

Idag har vi tapetserat lite i köket. Eller försökt tapetsera kanske. Vi använder sk Easy Cover, en slags renoveringstapet som ska täcka över diverse skavanker och ojämnheter. Så himla easy tyckte vi väl inte att det var eftersom den var ganska stel och svårarbetat. Den gick sönder när vi försökte vika den i hörnen och den fäste inte som den skulle efter ett hörnvik. Vi försökte på många olika sätt ( t o m häftpistol... Skratta inte!) men det blev ändå inte bra i hörnen. Vi misstänkte limmet, eftersom vi inte använde våtrumslim, vilket man helst ska. För en stund sedan googlade jag Easy Cover och kunde då läsa följande:

"Om du når ett hörn bör tapeten kapas innan den sätts upp så den går längst ut i hörnet. Easy Cover-tapeten ska alltså inte gå runt ett hörn. Om du ska måla över Easy Cover tapeten, kan ytterhörn behöva glasfiberförstärkas och sedan spacklas, för att det ska bli snyggt." (http://homepoint.se/index.php?option=com_content&task=view&id=3087)

Vad bra det är att läsa instruktioner EFTERÅT. Men man tycker ju att de kan skriva det på instruktionsbladet då. Då hade vi sluppit blir irriterade och det hade gått betydligt snabbare. Men vi jobbar vidare på "Man lär av sina misstag". Vi kommer att vara sååå lärda efter ett par års renovering...