onsdag 3 februari 2010

Operation köksrenovering har inletts

Eftersom Elsas rum numera klassas som färdigt, även om man aldrig blir helt färdig, kastade vi oss över nästa projekt: köket. Det har inte hänt så mycket där sedan jag slet ner tapeterna, men idag skruvade vi ner 3 skåp över diskbänken. Bakom dem satt en mörkgrön tapet med breda bruna och snorgröna ränder, mellan dessa lite vita ränder. Vi kanske skulle ha kvar den tapeten... not.

Det ska bli spännande att se vad vi kan göra med detta hopplösa kök som vi redan har dömt ut. Vi ska ju inte ha det kvar, men vi måste ha ett kök som inte gör oss illamående varje gång vi är där för vi vet ju inte hur lång tid det tar innan vi kan bygga ut. Onödigt jobb, kanske vissa tycker. Näe, tycker jag. Köket är nog det rum vi vistas mest i under vår vakna tid och då är det viktigt att man trivs. Det gör vi inte nu. Vi kan inte göra så mycket med planlösingen, men vi kan ju i alla fall snygga till väggar, tak och golv.

Det kommer att bli en tuff tid framöver, för vi kan ju inte hålla på att renovera köket lika länge som Elsas rum (2 år typ...). Och snart kommer våren och då är det 1000 uteprojekt som väntar så då måste vi vara färdiga. Ska försöka dokumentera arbetets gång och visa er efter hand vad som händer och sker.

Inga kommentarer: