måndag 4 januari 2010

Mysavslutning

Elsa har så himla sköna uttryck för sig nu för tiden. Senast i raden av efterapade uttryck är: "Gickde ba:" dvs "Gick det bra?" vilket för hon använder för att tala om att hon inte slog sig när hon tex ramlar eller slår sig. Efter detta följer inte sällan "Vicken tu:" = vilken tur, för det brukar ju mamma alltid säga. Man får ju verkligen tänka på vad man säger. Morfar talade om att rutschkanan i Elsas rum blev "skitbra" vilket lilla papegojan snappade upp snabbt som ögat och ekade "shi:tba:".

Idag har Elsa varit hyfsat medgörlig, inga större utbrott, bara lite rörig ibland. Har haft besök av en kompis idag och hon hade med sig en julklapp åt Elsa, vilket så klart var populärt. J jobbar natt så Elsa och jag fick spendera kvällen själva vilket gick jättebra. Jag tyckte att hon hade smutsiga fötter (eftersom hon vägrar ha strumpor på sig) och föreslog ett fotbad, men se det skulle hon inte ha för hon skulle minsann bada i baljan. Hon talade själv om när hon hade badat färdigt och hon talade om att hon "vilde ha den på" om pyjamasen. Tröjan fick jag hjälpa henne med, byxorna tog hon på sig nästan själv (bortsett från rumpan där blöjan alltid fastnar). Sen skulle hon även ha sin nya mysiga morgonrock på sig och så ville hon titta på TV. Jag var en svag mor och kunde inte motstå hennes vädjande blick i kombination med pyjamas och lurvig mysmorgonrock så det blev TV-soffan en stund. Vi tittade på ett polskt barnprogram (hur kul låter det?) som hette "Ett magiskt träd" där en flicka kunde förändra sitt eget utseende genom att rita med en magisk penna på ett foto av sig själv. Elsa tyckte att det var väldigt spännande. Det var hur som helst supermysigt att sitta där i soffan med Elsa tätt intill mig. Det blev en skön avslutning på dagen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Mys, mys. Stella talade utan ord om att hon ville bada ikväll, det funkar rätt bra med att peka ner i badkaret och göra plask-rörelser med armarna i kombination med ett uppfordrande leende och ett "Ah!" Mamman fattade att de nya baddjuren lockade och gav med sig fast tiden eg var inne för pyjamas... Det känns så skönt att HON får välja ibland, mestadels är det ju jag som bestämmer vad, när och hur det ska göras saker. Kram på er och ha en skön kväll! //T.