fredag 22 april 2011

Dag 4 - sista dagen i växthuset

Dagens första uppgift: plocka påskliljor och bunta till buketter som sedan skulle ut till de anställda inom parkförvaltningen.


Sedan åter till skolning av Lyckliga Lottor. Denna dagen var det varmt som i ett växthus... Nedan en bild på en arbetsbänk där man sköter skolningen.


Efter att ha använt 11-krukor (11 cm i diameter) skulle vi plötsligt byta till minikrukor, typ 5 cm i diameter. Dessa kommer senare att planteras i speciella arrangemang i stadens rondeller.


Pytteliten verkligen.

Sedan fick jag följa med och dela ut påskliljorna, skönt med ett avbrott i hettan. Efter det åter skolning, men sedan fick jag ett nytt uppdrag: vattna krukorna i "orangeriet" där det står palmer, lagerbärsträd och nerium i jättekrukor.

Lite småknöligt att ta sig fram till krukorna längst in, men sedan var det bara att klättra upp och sätta sig på krukorna och vattna varje kruka mellan 1,5-2 minuter. Helt ok att sitta i skuggan av palmer och vila sina trötta fötter.



Vissa växter mådde sådär. Den här hade en massa sköldlöss. Bluärk!

Penséer hade de en hel del över nu när de inte får sälja till allmänheten längre.

Sedan fick jag fortsätta vattna inne i tropikhuset. Man vattnar både neråt och uppåt för att efterlikna regnskogens klimat så mycket som möjligt. Ett ganska blött uppdrag, med andra ord... Men ganska behagligt, för vattnet svalkade lite i hettan, trots att det var tempererat.

Vid kl 14 vankades det fika med nybakade bullar från Skälbys café. Såååå goda! Mmmmm.

Den första veckan har varit toppen. Det har varit tungt och enformigt ibland och fötterna ömmar, men jag har lärt mig mycket och har framför allt lärt känna nya fantastiska människor.

1 kommentar:

Marielle sa...

Kul att läsa om din praktik och att få en inblick i stadens dekoration med växter går till. =)