lördag 27 mars 2010

Utgifter...

Nu är det en sån där jobbig månad igen när ALLT kostar väldigt mycket pengar. Vi var tvungna att köpa en ny laddning med pellets eftersom den envisa och extremt kalla vintern gjorde slut på det andra. 10 394 kr kostar det kalaset. Nu hoppas vi på att det blir extremt varmt resten av året så att den här laddningen räcker till nästa år.

Bilen behövde servas och så klart hittade de ju någon liten o-ring, eller vad det hette, som gjorde att kylaren läckte (det var faktiskt jag som upptäckte att det var väldigt lite kylarvätska i behållaren, tro't eller ej!). En sådär 6 500 kr gick service och ringbyte på.

Vår kompost blev proppfull nu i vintras så vi har varit tvungna att SLÄNGA organiskt material i de vanliga soporna. Man ville ju gråta varenda gång. Så nu har en ny inhandlats, en sk Biokub av största storlek ( http://www.biokub.se/default.aspx). 1 700 kr kostade den med frakt. Vi kunde ju ha kommit undan med en tusenlapp om vi hade köpt en vanlig kompost på Bauhaus (Greenline), men de är så brutalt fula och så läste J att det var någon som hade haft problem med att möss tog sig in i den. Vi vill inte ha möss i vår kompost, det räckte med råttorna förra sommaren.

Och så var vi ju tvungna att beställa nya sommardäck, eftersom vi inte fick igenom bilen i besiktningen pga att de var för slitna. Känns sådär att köra runt med dubbdäck just nu. Tror att de gick på 2 500 kr.

Lägg till detta alla vanliga räkningar som ska betalas varje månad. Jag har inte ens vågat räkna ihop hur mycket totalkostnaden blir. J:s råd var: "Gör inte det!" Får se om jag kan låta bli...

Inga kommentarer: