lördag 20 mars 2010

Aldrig får man vara glad

Idag var det vår i luften, fåglarna sjöng, vi hade fyndat på Retrå och när vi kom hem var magarna var mätta av smaskig smörgåstårta som min mor hade gjort. När vi var på väg hem såg vi hur extremt mycket vatten det stod på åkrarna och jag sa till J att det är skönt att se att vattnet rinner undan så bra på vår tomt, trots tung lerjord. Lite senare var J nere i källaren för att sortera sina tidningsfynd från Retrå och han tänkte bara titta till pelletspannan lite. Vad hittar han då, om inte vatten på golvet i tvättstugan och i pannrummet, inte jättemycket, men en del. Åh nej! Undan med saker från golvet, Elsa fick sitta i pelletsbehållaren under tiden (det tycker hon är jättekul).
Sen var vi tvungna att mata Elsa och käka själva, så då var vi inte i källaren på ca 2 timmar. När J gick ner igen var det ännu värre och vattnet hade börjat rinna in i hobbyrummet, där vi har en heltäckningsmatta på golvet (ej limmad). Så det var bara att börja tömma resten av källaren också. J for bort till brandstationen och lånade en pump, men den fungerade inte för det var för lite vatten. Som tur är har vi en kombinerad damm- och vattensug när vi rengör pannan så den fick verkligen bekänna färg idag. Tur också att vi har ett loft där vi kan trycka in saker, än så länge finns det plats kvar där.
Det kändes rätt meningslöst när jag gick ut för att tömma hinken, det rinner väl tillbaka in igen känns det som. Puh! Vad ska man göra åt detta elände nu då? Det mesta vattnet verkar ha kommit genom brunnarna, men det verkar även sippra in vatten från betonggolvet. Suck. J och jag får väl turas om i natt och gå upp och kolla och tömma om det behövs. Har vi tur har det lugnat sig nu, men risken är ju att det sätter igång igen när temperaturen stiger under morgondagen. Och jag tror visst att det skulle regna imorgon. Tjohej... Strö salt i såret bara.

Inga kommentarer: