söndag 30 januari 2011

Ibland vänder det

Började denna dag mitt i natten när Elsa vaknade och var ledsen. Det hjälpte inte att bara gå upp och klappa lite på henne som vanligt, utan hon blev bara mer och mer ledsen. Hon hade ont ylade hon och pekade på halsen. Sedan sa hon att hon hade ont i magen, och då blev jag rädd för att hon hade fått samma magont som min mor hade haft sedan i fredags morse. Sen hade hon inte ont i magen, sa hon, istället var hon jättehungrig ylade hon och så gjorde det ont i öronen. Eftersom hon har varit så förkyld misstänkte vi att det ev. kunde vara öroninflammation så hon fick lite Alvedon och efter ett par minuter slocknade hon på soffan. Sen sov hon till kl 9 och mindes inte ens var hon hade haft ont när vi frågade henne.

På morgonen ringde far och berättade att han hade kört in mor till sjukhuset under natten och de hade konstaterat att hon hade en inflammation i magen. Alltid jobbigt när ens föräldrar blir sjuka, de ska ju liksom vara osårbara på något sätt, tycker man ju som liten. Även om man är vuxen känner man ibland likadant, man är ju alltid deras barn oavsett hur gammal man blir, det är väl därför man känner sig så liten och ynklig när något sånt här händer.

Men sen, när jag satt och sjönk allt djupare in i hopplöshetens träsk över mina växtfysiologianteckningar, ringde mor och berättade att hon mådde lite bättre. Och efter lunchen bestämde vi oss för att göra en liten utflykt till Värnanäs i det härliga vädret. Det var sååå underbart att promenera lite och sedan dricka varm choklad på en mossig sten i solen. Elsa var helnöjd där hon satt mellan oss på stenen. Sedan hittade vi en forsande bäck som det var hemskt spännande att kasta pinnar i, tyckte Elsa. Hit ska vi åka igen när det blir vår.

Vi avslutade dagen hemma hos J:s syster och blev bjudna på lax med bulgur och glass till efterrätt. Elsas kusin hade fått två möss som så klart var spännande att titta på, tyckte Elsa. J är ganska klar över var han står när det gäller möss, efter våra duster med möss i huset...

Nu hoppas vi på ett snabbt tillfrisknande för alla i familjen, eftersom alla är förkylda, och att det blir ett par bra dagar innan den hemska onsdagen och torsdagen den här veckan.

Inga kommentarer: