torsdag 29 juli 2010

Shoppingdag med 3 miljoner andra...

Idag har vi och alla andra i Kalmar med omnejd varit och shoppat. Jag fick en chock, det var ju värsta julruschen. Har liksom glömt av att det kan vara så, eftersom jag oftast är iväg och shoppar när de flesta jobbar eller är på stranden. Men nu råkade det vara både semestertid och tråkväder. IKEA är ingen höjdare att besöka en sån här dag, men det gjorde vi för nu ska arbetsplatsen fixas på stubinen. Datorn får inte stå på ett skruttbord i vardagsrummet längre med alla sina 3 miljarder sladdar. Elsa tycker däremot alltid att IKEA är en höjdare. Idag fick hon dessutom glass från glassmaskinen. Hon fick välja mellan en pinnglass som ingick i menyn eller om vi skulle ta glass i glassmaskinen sen när vi hade handlat färdigt. Valet var inte svårt, däremot var väntan i det närmaste outhärdlig för vi var ju tvungna att handla lite saker innan vi gick ut. Sen blev det Stadium för inköp av snabba tajta brallor för morgondagen, både till J och mig (likadana dessutom = nya Svensson-trenden?). Elsa sprang runt med en massa färgglada frottéshorts som hängde på galgar och verkade gilla dem skarpt. Och så fanns det ju bollar också, de måste alltid testas. Men en sväng in på Media Markt tog knäcken på henne och hon stensomnade i vagnen tillslut.

Sen for vi vidare in till "staun" för att bl a köpa en luftavfuktare på Clas-O. Hungriga var vi också och det är så där lagom lätt att hitta mat på ett fik om man inte äter fågel eller fä, när klockan är fem, det finns liksom inget kvar då. Tillslut hamnade vi på Café Nilsson och jag åt en baguette med marinerad quorn och fetaost, det var en höjdare faktiskt.

Dagen avslutades hemma hos min moster i Smedby där vi hämtade en gammal sittvagn som inte var använd på 20 år. Lite lagom sliten efter 2 busgrabbars framfart, men det är bara charmigt. Ska bli skönt att slippa att dra med sig den stora vagnen jämt nu. Elsa stortrivdes hemma hos min moster eftersom det fanns en massa spännande leksaker där och så tycker hon om att busa med min mosters man. Klockan blev alldeles för mycket innan vi kom därifrån, men så blir det när man hälsar på för sällan. Elsa höllt på att somna i bilen på vägen hem, men när slutsången i Klas Klättermus (som är storfavorit just nu) "Hipp hurra, för Bamsefar..." spelades, slog hon upp sina ögon och undrade: "Dansar dom nu?" Sen blev det så klart det obligatoriska komma-hem-målet: macka med mjölk på pallen (tidigare skulle hon sitta på köksmattan) och sen trodde man ju att hon skulle somna på 5 minuter, men inte då. Det är tuffa tider för den lilla damen nu. Sovtiderna är helt upp-och-ned. Undrar hur det blir till hösten?

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej!
Har du kvar den gamla sittvagnen du fick av din moster?
Är ute efter en gammal sittvagn.
Gillar retrovagnar!
Är seriös och mycket intresserad!
Hör gärna av dej till min mail:
dannedevil@yahoo.se

Med vänlig hälsning, Daniel