måndag 17 maj 2010

Dop och 40-årskalas

Fest i dagarna tre, kan man ju säga att det har varit. Denna dag döptes Lilly i Slottskyrkan och vi var ute i god tid för en gångs skull. Lite väl god tid kom vi på när vi nästan var inne i stan för vi skulle ju släppa ut en katt innan vi for iväg också... J fick åka tillbaka efter dopet och släppa ut stackars Tusse.
Dopet var fint och gick snabbt, det var 3 flickor som döptes, och Elsa var jätteduktig. Inte för att hon satt stilla som ett ljus hela tiden, det var ganska mycket ålande, men hon störde ingen annan än oss i alla fall. På dopkaffet fick Elsa hjälpa till att öppna Lillys presenter, jag trodde aldrig att hon skulle våga gå fram, men det gjorde hon och hon pratade t o m (någon måste ha bytt ut vårt barn...).

Efter dopet hade vi ett par timmar att slå ihjäl innan det var dags att gå på 40-årskalas i IFK Bergas klubblokal. Elsa passade på att vara sur och grinig igen och hon skulle INTE vara hos mormor och morfar, hon ville åka hem. Som tur var gick det över och J och jag promenerade bort till festen. Så himla lyxigt att kunna till en fest. Lyxigt också att inte behöva springa efter Elsa hela kvällen. Vi hade mycket trevligt och åt supergod mat som jubilaren själv hade lagat. Det bästa på hela kvällen var att jag slog J i frågesport. En fråga för varje år från 1970 till 2010. Sen promenerade vi hem till mina föräldrar under näktergalens ljuva toner och sov där. Elsa vaknade vid 6-tiden och ville ha juice (?), vilket hon fick och sedan ville hon sova igen (?) vilket hon gjorde. Vi fick sova nästan ända till kl 8. Fantastiskt!

Eftermiddagen och kvällen spenderades i trädgården för solen tittade ÄNTLIGEN fram. J klippte gräset och trimmade ogräs och jag sållade kompostjord och fixade med en rabatt. Bara 998 saker kvar att göra i trädgården nu...

1 kommentar:

Anonym sa...

Elsa var ju riktigt modig och duktig! Tog du inte något kort på dig själv i din glittriga fina disco-klänning?