onsdag 16 mars 2011

Busk- och trädklippning...

...pågår för fullt just nu. Det är jättekul, man känner av muskler man inte trodde fanns nu. Igår tog vi ner en hagtornshäck på 2, 5 m till 1 m höjd. Det blev inte mycket kvar, men läraren och de som ägde häcken var nöjda. Och vi har stick- och rivsår överallt. Djävulsbuskar.

Idag har vi varit inne i Karlskrona och föryngringsbeskurit vildvuxen Cotoneaster (oxbär) vid en parkeringsplats och kryssat mellan hundbajset på gräsmattan. Vi var även på ett exklusivare ställe, Stumholmen, och röjde i ett buskageområde mellan hus och hav. Kan ju inte säga att det var direkt skönt, jädrar i att vad kallt det var.

Hann även med lite äppelträdsbeskärning på Elsas dagis eftersom jag kom lite för tidigt. Elsa hade inte hunnit vakna och sedan var det mellanmål, så jag hann nog hålla på i 1,5 timme. Den lilla damen tar väääääldigt god tid på sig med att morna sig och att äta mellanmål. De andra föräldrarna mobbar mig för det... Man ska inte stressa. Men man kan ju önska sig lite mer tempo ibland... Fick lite hjälp med att prova stegen och klippa lite smågrenar av barnen som kom ut efter mellanmålet. Passade på att vara superpedagogisk och förklarade varför jag klippte och visade dem hur sjuka grenar såg i inuti och utanpå och uppmanade dem att ta hand om träden genom att klättra i dem och klia dem lite på barken, men inte bryta grenar. :-)

Inga kommentarer: