måndag 30 januari 2012

Vattenkoppor

Så fick de henne till slut, de elaka vattenkopporna. Alla de andra i hennes dagisgrupp har haft dem, vi undrade om hon skulle klara sig, men det gjorde hon inte. Och fy tusan vad det kliade och gjorde ont. Pipigt och gnälligt så det räckte och blev över. Värst var det på lördagen och natten mot söndagen. Tror att hon vaknade 2 gånger i halvtimmen fram till 5-tiden på morgonen. Då fick man klappa på de ställen där det kliade som mest för att hon inte skulle riva sönder sig.
"Mamma. Jag vill ALDRIG mer ha vattenkoppor!"

Vi provade det mesta mot klådan: Pox Clin, bada, potatismjöl, after sun-lotion, xylocain och till sist Tavergyl - en medicin som vi fick låna av Elsas dagiskompis. Den funkade hyfsat bra.

Glass är som vanligt bra när man är sjuk. Tur att glassbilen råkade vara i byn i fredags (innan Elsa blev riktigt dålig).

Brasmys är alltid skönt när man känner sig eländig.

Kanin och Båten fick varsitt par nya byxor som jag hittade på loppisen i Folkets park på söndagen när jag fick frigång ett par timmar.

Kl. 18.30 i söndags kväll såg det ut så här. Hon vaknade och var kinkig vid 23-tiden, fick medicin och sedan sov hon HELA natten och tog t o m sovmorgon. Sen var hon som ny på morgonen.
De trötta föräldrarna tog tacksamt emot en hel natts sömn.

Inga kommentarer: